Een van de Roompot vakantieparken.
Volledig scherm
Een van de Roompot vakantieparken. © Roompot.nl

‘Vakantieparken Roompot voor 1 miljard te koop’

Roompot Vakanties wordt in de etalage gezet, melden bronnen aan het FD. De Franse investeringsmaatschappij PAI Partners is een verkoopproces aan het voorbereiden en heeft al diverse bankiers en mogelijke kopers benaderd.

Daarmee zou Roompot voor de derde keer in tien jaar tijd van eigenaar wisselen.
De uitbater van vakantieparken en enkele campings zou rond de 1 miljard euro - inclusief schulden - moeten opbrengen, zeggen partijen die op de hoogte zijn van het proces. 

PAI kocht Roompot medio 2016 van de Nederlandse investeerder Gilde Buy Out Partners voor bijna 600 miljoen euro. Roompot was sinds 2011 in handen van Gilde, dat het bedrijf destijds overnam van AAC Capital Partners.

Andere investeerders

Het verkoopproces zal pas volgend jaar van start gaan. Volgens ingewijden zal er vooral veel interesse zijn van andere investeringsmaatschappijen. Roompot heeft de afgelopen jaren een mooie groei laten zien en, belangrijker misschien, ook bewezen dat het tegen een stootje kan wanneer het economische klimaat verslechtert.

Roompot zelf werd naar eigen zeggen verrast door het bericht dat eigenaar PAI Partners de uitbater van vakantieparken in de etalage wil zetten. De zegsman van Roompot gaat, ‘zoals gebruikelijk’ niet in op geruchten en zegt de markten te informeren op het moment dat er iets te melden is.

Een woordvoerder van PAI was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

 1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

  TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

  Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.