Volledig scherm
© AFP

Vakbond kondigt nieuwe staking bij Lufthansa aan

Het cabinepersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat opnieuw staken. Dat heeft vakbond Ufo aangekondigd. Verdere details over de actie volgen woensdag.

Ufo en de luchtvaartmaatschappij staan al lange tijd op gespannen voet, niet alleen omdat de bond hoger loon eist voor het personeel, maar ook omdat Ufo erkend wil worden als vakbond. Eerder legde het cabinepersoneel al meerdere keren het werk neer. Daardoor gingen honderden vluchten niet door met tienduizenden gedupeerde reizigers tot gevolg. Bij een driedaagse staking rond Nieuwjaar werden nog 200 vluchten geannuleerd.

De vakbond had bemiddeling gezocht voor meerdere zaken. Zo wil Ufo een aantal ontslagen ongedaan maken en wil ze ook afzonderlijke oplossingen bereiken voor de dochterondernemingen van Lufthansa. 

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.