Maarten van Ooijen
Volledig scherm
Maarten van Ooijen © ANP

Van Ooijen: Horeca moet aansluiten bij verdrag over gehoorschade, maar ze willen niet

zorgen om tinnitusOm de kans op gehoorschade bij feestvierders zoveel mogelijk te beperken zou de horeca aan moeten schuiven bij het samenwerkingsverbond tussen de overheid en de evenementensector. Dat stelt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) in een reactie op Kamervragen van het CDA, ChristenUnie en PvdA. Van Ooijen kan de horeca daartoe echter niet verplichten, omdat het zogenoemde ‘convenant’ op vrijwillige basis is.

4 reacties

 • Fred Heijndijk

  1 maand geleden
  Mojo promoot het gebruik van oordoppen. Dat is het paard achter de wagen spannen. Ofwel symptoombestrijding . DE oplossing is de volumeknop naar beneden draaien. Iedereen blij en geen blijvende gehoorschade!
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het krankjorem,er is altijd wel lawaai,wat dacht je van de stad,op feestjes,bij Schiphol,in vinex wijken,dat is nu eenmaal de prijs die je betaalt,niet weer een commissie met uitgerangeerde ambtenaren en verlopen milieu fanatici
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het volkomen niet van deze wereld,je bent zelf verantwoordelijk voor je gezondheid en dus gehoor,niet dat dat makkelijk is met bijna achttien miljoen mensen
 • Dirk hoekert

  2 maanden geleden
  Zorg nou maar voor woningen, normale prijzen voor eerste levensbehoeften en zorg dat we niet meer een (kern)oorlog in worden gezogen. Dit soort geneuzel is volledig ongepast momenteel. Alle hands aan dek!
 1. 'Rijdende Rechter'-expert haalt uit in tinnitus-debat: 'Zeiken over decibel is achterhaald lobbygelul'
  PREMIUM
  gehoorschade

  'Rijdende Rech­ter'-ex­pert haalt uit in tinnitus-de­bat: 'Zeiken over decibel is achter­haald lobbygelul'

  De al weken durende discussie over het verlagen van de geluidsnorm op festivals en in discotheken is ‘achterhaald lobbygelul dat nergens toe leidt’. Dat zegt Peter van der Geer van Acoustic Events, een van de bekendste adviesbureaus op het gebied van geluidsmanagement en akoestiek. ,,Met symboolwetgeving gaan we gehoorschade echt niet oplossen, ga toch eens nuttig werk doen!”
 2. Steeds meer partijen voorstander van zachtere muziek op festivals
  PREMIUM
  gehoorschade

  Steeds meer partijen voorstan­der van zachtere muziek op festivals

  De roep om het geluid op festivals en in discotheken zachter te zetten zwelt nu ook aan binnen de evenementensector. Productiebedrijven, verhuurders van geluid en diverse artiestenkantoren scharen zich achter de oproep van kno-artsen om de decibelnorm te verlagen. Kenniscentrum VeiligheidNL pleit er juist voor om de discussie over gehoor breder te voeren en niet alleen te kijken naar versterkte muziek bij preventie van gehoorschade.