Hennie de Haan, voorzitter van de NVP (brancheorganisatie pluimveehouders) neemt op 1 juli afscheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Hennie de Haan, voorzitter van de NVP (brancheorganisatie pluimveehouders) neemt op 1 juli afscheid. © VINCENT JANNINK

Voorvrouw kippenhouders neemt afscheid: ‘Ik had van huis uit niets met kippen’

InterviewDe vrouw wier naam perfect past bij haar functie, stopt als voorzitter van de kippenboeren. Na 6,5 jaar kan boegbeeld Hennie de Haan de ultieme motivatie niet meer opbrengen om voor de sector te strijden. ,,Activisten, juristen en bureaucraten bepalen wat er gebeurt.”

 1. Horeca: Bedrijven zullen omvallen door koopkrachtplannen kabinet
  5

  Horeca: Bedrijven zullen omvallen door koopkracht­plan­nen kabinet

  Horecaondernemers zullen komende winter omvallen als de uitgelekte koopkrachtplannen van het kabinet onveranderd blijven. Daarvoor waarschuwt Robèr Willemsen, voorzitter van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in reactie op de plannen. KHN begrijpt ‘absoluut niet’ waarom ‘de rest van het bonnetje’ van de koopkrachtreparatie ‘opnieuw’ bij de horeca gelegd wordt, waar de coronacrisis diepe sporen heeft achtergelaten.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’