De Canadese vicepremier Chrystia Freeland tijdens haar inauguratie als eerste vrouwelijke minister van Financiën in Canada (18/08/2020)
Volledig scherm
De Canadese vicepremier Chrystia Freeland tijdens haar inauguratie als eerste vrouwelijke minister van Financiën in Canada (18/08/2020) © AFP

VS en Canada begraven strijdbijl in aluminiumconflict

De regeringen van de Verenigde Staten en Canada leggen hun handelsconflict van de afgelopen maanden bij. De regering-Trump maakte dinsdag bekend dat de 10 procent importbelasting op Canadees aluminium wordt afgeschaft, mits de aluminiumimport uit Canada beperkt blijft. Canada maakte daarop bekend dat het geen gevolg zal geven aan eerdere dreigementen met vergeldingsmaatregelen.

  1. Geen popcorn en cola meer vanwege corona, bioscopen boos: ‘De regels slaan door’

    Geen popcorn en cola meer vanwege corona, bioscopen boos: ‘De regels slaan door’

    De Nederlandse bioscopen reageren met grote verontwaardiging op het totaalverbod op de verkoop van eten en drinken in hun zaken. Dat blijkt uit een rondgang door deze site. De winkels en buffetten in de bioscopen zijn vandaag op last van de overheid gesloten vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen. De ketens vrezen flink omzetverlies nu ze niet langer eten en drinken mogen aanbieden aan hun bezoekers. ,,Ze kunnen beter meteen de bioscopen dichtgooien”, klinkt het teleurgesteld.