Sandra Phlippen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Phlippen. © Joost Hoving

Waarom iedereen ineens in het brede midden wil schuilen

De week van PhlippenSandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

Ondanks alles blijft Nederland een land van verstandige compromissen in het brede midden, zei de koning afge­lopen dinsdag in zijn troonrede. Donderdag werden deze woorden bekrachtigd tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Het was een mooie en geruststellende bijeenkomst. Niet dat gebekvecht en die scoringsdrift, maar gezamenlijke plannen om ‘de boel bij elkaar te houden’. De versplinterde politiek heeft elkaar nodig, de coalitie wil nog wat bereiken en er zijn voorlopig geen verkiezingen. Een cocktail die de politici doet schuilen in het brede midden.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”