Weer energiemaatschappij omgevallen: Allure Energie vraagt faillissement aan
Opnieuw gaat een energiemaatschappij ten onder in deze tijd van torenhoge tarieven voor gas en elektriciteit. Het Drentse Allure Energie heeft faillissement aangevraagd en verliest zijn vergunning.
Het kleine bedrijf, met ongeveer 600 klanten, maakte het faillissement vanmorgen bekend. Naar eigen zeggen wordt het einde niet veroorzaakt door de torenhoge gas- en elektriciteitsprijzen, maar door een juridisch conflict.
,,Tot onze spijt moeten we u mededelen dat Allure Energie haar handelsactiviteiten heeft moeten staken en haar faillissement heeft aangevraagd”, laat de leverancier op de eigen internetpagina weten. ,,Door een juridische strijd tussen aandeelhouders was het niet mogelijk om de dienstverlening nog langer voort te zetten.”
Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op verzoek van de leverancier zelf de vergunning ingetrokken. Bij de rechtbank in Groningen is door het in Beilen (Drente) gevestigde Allure Energie vervolgens faillissement aangevraagd.
Overstappen
De curator van Allure Energie heeft nu tot 26 november om een energieleverancier te vinden die de 600 klanten over wil nemen. Lukt dat niet dan worden de huishoudens voor 1 december verdeeld over de bestaande leveranciers.
In de praktijk zullen de meesten dan terechtkomen bij Vattenfall, Eneco en Essent. Klanten van Allure Energie blijven in de tussentijd gewoon energie ontvangen. Ze krijgen vanzelf bericht van hun nieuwe energieleverancier. Tot 1 december kunnen zij sowieso niet overstappen, vanaf 1 december is dat weer mogelijk.
De ACM waarschuwt overigens alvast dat Allure Energie-klanten die een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald of nog een welkomstbonus tegoed hebben dat geld mogelijk niet of niet geheel terug zullen krijgen.
Enstroga en Welkom Energie
Allure Energie is al het derde energiebedrijf in korte tijd dat kopje onder gaat. Vorige week viel het doek voor Enstroga Energie, dat net als Allure Energie slechts 600 klanten bezat. De klanten worden verdeeld over bestaande leveranciers, nu geen enkele concurrent hen wilde overnemen.
Het derde en grootste slachtoffer van de energiecrisis is Welkom Energie, dat eind oktober failliet ging. Hier lukte het wel om een andere leverancier te vinden. Eneco nam de 90.000 klanten over, tot woede van velen. Het energiebedrijf besloot namelijk torenhoge tarieven te rekenen, de gasprijs ging zelfs naar 1,80 euro per kubieke meter. Veel klanten zagen hun maandelijkse kosten verdubbelen.
Kijk hier onze video's over de energiecrisis:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM17
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
-
Klanten van Welkom Energie gaan bij Eneco 289 euro per maand betalen
De 90.000 klanten van het failliete Welkom Energie gaan fors meer betalen bij Eneco, met name voor gas. Van 1 november tot 1 maart betalen ze een vast tarief van 1,80 euro per kubieke meter gas en 49 cent per kilowattuur stroom. Dat laat Eneco weten aan deze site. -
Belgische modeketen Veritas komt naar Nederland
De Belgische modeketen Veritas gaat in Nederland winkels openen. In totaal denkt de keten ruimte te hebben voor tachtig Nederlandse winkels. -
Flitsbezorging leek ooit zo veelbelovend, maar nu stoppen Jumbo en Getir de samenwerking
Supermarktbedrijf Jumbo stopt met flitsbezorging, de snelle levering van boodschappen bij consumenten thuis. Volgens topman Ton van Veen werkt Jumbo aan ‘minder complexiteit’ binnen het bedrijf. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.
-
8
Albert Heijn geeft toe aan druk: tien procent loonsverhoging voor medewerkers distributiecentra
-
-
-
Energiebedrijf Enstroga valt ook om, klanten verdeeld over andere leveranciers
Enstroga is na Welkom Energie het tweede energiebedrijf binnen een maand dat omvalt door de torenhoge gasprijzen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) trekt de leveringsvergunning van de Duitse leverancier in. De klanten worden verdeeld over alle andere energiebedrijven. -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.