Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Wegkijken kan echt niet meer

DE WEEK VAN PHLIPPENSandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

‘Biomassa is een bom onder het klimaat’ kopte deze site eergisteren. Oh nee, dacht ik, daar gaat wéér een optie om te verduurzamen verloren. Gelukkig gaat het alleen om niet-gecertificeerde biomassa. Voor die energie blijkt dat het tempo waarin de bomen verbrand worden veel hoger ligt dan ze aangroeien en CO2 uit de lucht zuigen. Wie had een paar jaar geleden kunnen denken dat dit soort technisch nieuws voorpagina’s zou halen. We leven in een heftige tijd.

  1. ‘Hypotheekadviseur vangt geld voor doorverwijzen klant naar energieverkopers’

    ‘Hypotheek­ad­vi­seur vangt geld voor doorverwij­zen klant naar energiever­ko­pers’

    Hypotheekadviseurs krijgen geld van commerciële partijen als keukenboeren, installateurs van zonnepanelen en energiebedrijven voor elke nieuwe klant die zij aanbrengen. Die vergoeding kan van een paar tientjes oplopen tot honderden euro’s. De eigen beroepsorganisatie van hypotheekadviseurs, de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP), trekt hierover aan de bel: ,,Klanten hebben vaak geen idee.’’