Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Zo regel je als tweeverdieners slim je geldzaken

Als je gaat samenwonen, deel je niet alleen een huis maar ook alle inkomsten en uitgaven. Hoe regel je als stel je geldzaken op een goede manier?

Al het geld op één grote hoop? Daar krijgt Maresa Jacobse (33) de kriebels van. ,,Ik ben een beetje een controlfreak en dan raak ik het overzicht kwijt’’, zegt de Alkmaarse. Naast een persoonlijke rekening hebben Jacobse en haar man ook een gezamenlijke rekening. Daarop storten ze maandelijkse naar rato een bedrag: wie meer verdient, draagt meer bij. Als freelance tekstschrijver heeft Jacobse elke maand wisselende inkomsten, terwijl het salaris van haar man, die bij een ICT-bedrijf werkt, regelmatiger is. Naast de gezamenlijke rekening hebben ze elk een persoonlijke rekening.

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?