Klanten bij een Poolse vestiging van ING. Dat de bank heeft een probleem met het beteugelen van witwaspraktijken, werd deze week weer eens zonneklaar na publicaties dat ING-kantoren in België en Polen zijn gebruikt door rijke Russen om geld ongezien het land uit te sluizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Klanten bij een Poolse vestiging van ING. Dat de bank heeft een probleem met het beteugelen van witwaspraktijken, werd deze week weer eens zonneklaar na publicaties dat ING-kantoren in België en Polen zijn gebruikt door rijke Russen om geld ongezien het land uit te sluizen. © Alamy Stock Photo / Imageselect

Zwart geld zien blijft lastig voor ING: ‘Zaken doen belangrijker dan goede controle’

Bij ING hebben ze hun lesje nog altijd niet geleerd. De Tilburgse hoogleraar Harald Benink kan tot geen andere conclusie komen na kennis te hebben genomen van nieuwe publicaties over witwaspraktijken bij buitenlandse dochterbedrijven van ING eerder deze week.

  1. Ophef rond verkoop 'complotblad' door Bruna, boekhandel verwijdert tweet

    Ophef rond verkoop 'complot­blad' door Bruna, boekhandel verwijdert tweet

    De fysieke verkoop van de tweede editie van Gezond Verstand, een huis-aan-huisblad dat beschuldigd wordt van het verspreiden van complottheorieën, zorgt de afgelopen dagen voor opschudding. Diverse Tweede Kamerleden vinden het onbegrijpelijk dat reguliere boekwinkels het omstreden tijdschrift woensdag in de schappen leggen. Audax, het moederbedrijf van Bruna en AKO, beroept zich op het recht van het vrije woord en stelt zich aan de regels te houden.