Irene van den Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg. © Joost Hoving

Zwarte lijst van de Belastingdienst is ongekend schandaal

ColumnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

3 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Het is en blijft schandalig dat de belastingdienst al vele tientallen jaren,de samenleving belazert en daar ook nog alle ruimte voor krijgt ,met name meer dan tien jaar Rutte heeft daar aan bijgedragen,ik vind het opvallend dat de laissez faire van het kabinet,dus laat maar waaien ons tot een bananenrepubliek maakt
 • Casper Hijkoop

  2 maanden geleden
  Discriminatie word telkens als een soort systeemfout uitgelegd. Een systeem discrimineert niet. Het is de individuele ambtenaar die op foute gronden een beslissing neemt. Mijn suggestie; stuur alle ambtenaren en politici op een verplichte cursus waar zij de gevolgen van hun handelen uitgelegd krijgen door slachtoffers van hun handelen. Dus toeslagenouders, klokkenluiders, en mensen op deze lijst. Daarna aan 't werk, en bij het volgende schandaal kunnen ze zich niet langer van de domme houden.
 • Evert Nikkels

  2 maanden geleden
  Is het zo moeilijk voor de redactie van een krant en andere publieke media om in een artikel in plaats van gelijk met afkortingen te beginnen de eerste keer in het artikel de volledige naam van de instantie/organisatie te benoemen? Ik denk dat veel mensen jullie hier dankbaar voor zullen zijn, dan hoeven we niet meer te googelen naar de betekenis van de betreffende afkorting.
 1. Vermogen tien rijkste mannen verdubbelde tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

  Vermogen tien rijkste mannen verdubbel­de tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

  Het vermogen van de tien rijkste mannen ter wereld is in de eerste twee jaar van de pandemie verdubbeld, stelt mensenrechtenorganisatie Oxfam Novib in een rapport. In dezelfde periode zijn meer dan 160 miljoen mensen extra in armoede terechtgekomen. Een “dramatische stijging en pijnlijke trendbreuk met voorgaande jaren”, aldus de organisatie in het jaarlijkse rapport over economische ongelijkheid.