Zwollenaar Pierre Spaninks neemt afscheid als zzp-expert. Hij gaf jarenlang voorlichting en deelde zijn expertise, maar gaat zich nu richten op andere zaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwollenaar Pierre Spaninks neemt afscheid als zzp-expert. Hij gaf jarenlang voorlichting en deelde zijn expertise, maar gaat zich nu richten op andere zaken. © Frans Paalman

Zwolse zzp-expert stopt: 'Corona? De freelancer dopt zijn eigen boontjes. Zoals altijd.’

In de media heette hij zzp-keizer. Niet veel later stond de titel zzp-expert ook op zijn visitekaartje. Zwollenaar Pierre Spaninks is 15 jaar boegbeeld van de zelfstandige zonder personeel in Nederland. Nu is hij 65 en stopt. Op een wel heel turbulent moment. ,,Corona? De freelancer hoor je niet, die dopt zijn eigen boontjes. Zoals altijd.”

De beslissing nam hij al voor het coronavirus ook Nederland trof. Het is tijd om zich op andere dingen te focussen, vindt zzp-keizer Pierre Spaninks. Ook daarom stopt de bekendste belangenbehartiger voor zzp’ers in Nederland. ,,Zeker niet onverrichter zake, maar er is nog steeds veel onwetendheid, terwijl de meningen harder en scherper zijn geworden.”

  1. Tien tips om het meeste uit je LinkedIn-profiel te halen

    Tien tips om het meeste uit je Lin­kedIn-pro­fiel te halen

    Met de zeeën van tijd die de coronacrisis aan veel mensen biedt, kun je eindelijk eens je LinkedIn-profiel van vers bloed voorzien. LinkedIn is een waardevol platform voor werknemers én (startende) ondernemers. Jezelf profileren, netwerken, relaties beheren, nieuw personeel vinden; het kan er allemaal. Maar hoe pak je dat het beste aan? LinkedIn-specialist Victor Huiting gaf in december 2019 op De Ondernemer 10 tips op om het meeste uit jouw profiel te halen.