1. Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt
  PREMIUM

  Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt

  Met het ontbreken van het Kamper Trompetterkorps en de percussiegroep van Soli Deo Gloria uit Ommen zijn er twee opvallende afwezigen komende zomer tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Maar er ontbreken meer grote namen, zoals harmonie St. Petrus & Paulus uit Wolder, in 2017 winnaar van de concertafdeling harmonie, de koningsklasse van het WMC. Het zich niet goed kunnen voorbereiden als gevolg van corona is de voornaamste reden.
 1. Ouders dwarsbomen landelijke primeur met PCR-lolly op basisschool in Elburg: ‘Niet iedereen is er blij mee’
  PREMIUM
  video
  13

  Ouders dwarsbomen landelijke primeur met PCR-lolly op basis­school in Elburg: ‘Niet iedereen is er blij mee’

  Op basisschool Admiraal van Kinsbergen in Elburg zouden alle leerlingen vanaf vandaag getest worden op een coronabesmetting. Met een kindvriendelijke lollytest hoopt directeur Els Baauw corona zo buiten de school te houden. Maar ouders dwarsbomen de landelijke primeur, niet iedereen geeft toestemming: ,,Als je er in elke groep één hebt, gaat het systeem niet op.”
 2. Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)
  PREMIUM
  28

  Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)

  Het stoffen mondkapje moet, als het aan het OMT ligt, in de ban. Ook de gekochte blauwe harmonicamaskertjes die je per 50 in de winkel kocht, zijn straks wellicht niet meer voldoende. Vrijdag wordt duidelijk of het kabinet het advies overneemt en mondkapje type 2 de standaard moet worden. Mocht jij voor de troepen uit willen lopen: waar kun je deze mondkapjes bemachtigen?