In de zomer rijden er tijdelijk geen auto's meer over de Havenkade in Elburg.
Volledig scherm
PREMIUM
In de zomer rijden er tijdelijk geen auto's meer over de Havenkade in Elburg. © Bram van de Biezen

Afsluiting Havenkade Elburg valt niet overal goed: ‘Toeristen hebben voorrang op de Elburgers’

In de zomer is het zo druk aan de Havenkade in Elburg, dat de gemeente bij wijze van proef de straat een maand dichtgooit voor gemotoriseerd verkeer. Het besluit is geïnspireerd op coronatijd, toen het havengebied ook al eens op slot ging. ,,Ik vind dit wel heftig.”

3 reacties

 • Mark Nijenhuis

  2 maanden geleden
  " Zes keer per week rijdt ze langs de haven naar Biddinghuizen, waar ze een paard heeft." En als ze dat nu 's ochtends of 's avonds doet heeft ze nergens last van, de weg is immers alleen in de middag afgesloten als het op z’n drukst is.
 • Paul Jansen

  2 maanden geleden
  Als je het mij vraagt moet het sowieso éénrichtingsverkeer worden. Daarnaast een parkeerverbod in de ''blauwe'' vakken voor het Boothuis, het is daar veel te smal. In de drukke periodes vermijdt ik de Havenkade gewoon, dan is omrijden soms net zo snel hoor. Eigenlijk moet de Rondweg doorgetrokken worden achter de zuivering naar de Drontermeerdijk met een aquaduct. Dat zou de beste permanente oplossing zijn.
 • Jasper De Zeeuw

  2 maanden geleden
  Toch nog maar eens achter de tekentafel gaan zitten om te kijken wat mogelijk is voor een betere aansluiting van de Oostelijke rondweg met Flevoland. Dat lost het hele knelpunt rondom de haven op.