Al kwartettend leren over de visafslag van Elburg

videoWat is een bascule, een afmijnklok of een vuurduveltje? Weinig mensen weten dat. Met het kwartet van de Visafslag Elburg kan je nu spelenderwijs leren over deze niet-alledaagse voorwerpen. Het kwartet wordt vandaag gepresenteerd aan de haven in Elburg.

,,Mag ik van jou van de IJsvisserij de floddernetten? Ja? Kwartet!’’ Voorzitter Jacob Boersma van de Visafslag heeft meteen de smaak te pakken als hij en secretaris Wim van Norel een potje kwartet spelen met Annet en Pauline Land. Het is meteen de vuurdoop van het spel, want pas vanmiddag wordt het gepresenteerd. Bij de Visafslag in Elburg uiteraard.

 1. Irritatie tussen individuele bewoners, maar geen collectief probleem bij Hart van Thornspic in Doornspijk
  PREMIUM

  Irritatie tussen individue­le bewoners, maar geen collectief probleem bij Hart van Thornspic in Doornspijk

  De problematiek in het appartementencomplex Hart van Thornspic, waar onder bewoners onderling onrust was ontstaan, is geen collectief vraagstuk. Dat zegt directeur-bestuurder Hans Stalknecht van Stichting Wiel. Zijn organisatie heeft zich het afgelopen half jaar in Doornspijk verdiept in de onrust: ,,Het gaat niet over een grote groep bewoners, maar over een enkeling.’’
 2. Jonge inbrekersbende pleegde tientallen inbraken
  PREMIUM

  Jonge inbrekers­ben­de pleegde tientallen inbraken

  De rechtbank in Utrecht heeft vandaag het voorarrest van vier jonge Amersfoorters verlengd. De Amersfoorters, drie jongens van 19 jaar oud en een 18-jarige, zouden betrokken zijn bij tientallen inbraken in Amersfoort en omgeving. Bij hun strooptochten waren ze onder andere ook actief in 't Harde. Volgens officier van justitie Cees-Jan Booy vormden de jonge verdachten een criminele organisatie die gericht was op het plegen van inbraken en het verkopen van harddrugs.

Veluwe