Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Aldi blijft in Elburg: wel is de supermarkt naarstig op zoek naar nieuwe locatie

Supermarkt Aldi wil in Elburg blijven en is daarom op zoek naar een nieuwe locatie. Het huidige onderkomen aan de Vrijheidsstraat voldoet namelijk niet meer, vindt het bedrijf. ,,In goed overleg met de gemeente wordt gekeken naar een permanente vestiging’’, aldus woordvoerder Laetitia Gruwel. 

Afgelopen maart zei wethouder Lyda Sneevliet dat de kans groot is dat de supermarkt uit Elburg vertrekt. De bestuurder reageerde daarmee op het besluit van de gemeenteraad, die in meerderheid had bepaald dat Aldi aan de Vrijheidsstraat mag blijven zitten. Het probleem is dat het bedrijf dat helemaal niet wilde. Aldi had zijn zinnen gezet op een verhuizing naar winkelcentrum De Vrijheid. Maar daar staken coalitiepartijen ChristenUnie, Algemeen Belang, SGP en CDA dus een stokje voor. 

  1. Busramp van koor De Lofstem is na 25 jaar nog altijd een open wond in Elburg
    PREMIUM

    Busramp van koor De Lofstem is na 25 jaar nog altijd een open wond in Elburg

    Zondag is het precies 25 jaar geleden dat koor De Lofstem uit Elburg in Duitsland een ernstig ongeluk kreeg. Zeven mensen kwamen om het leven, een veelvoud raakte gewond. De busramp was landelijk nieuws en raakte Elburg in het hart. Iedereen kende wel iemand die ermee te maken had. Het ongeval is een kwart eeuw later nog altijd een open wond in de Elburger samenleving. ,,Ik heb dingen gezien die u niet moet beschrijven.’’

Veluwe