Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Aldi blijft in Elburg: wel is de supermarkt naarstig op zoek naar nieuwe locatie

Supermarkt Aldi wil in Elburg blijven en is daarom op zoek naar een nieuwe locatie. Het huidige onderkomen aan de Vrijheidsstraat voldoet namelijk niet meer, vindt het bedrijf. ,,In goed overleg met de gemeente wordt gekeken naar een permanente vestiging’’, aldus woordvoerder Laetitia Gruwel. 

Afgelopen maart zei wethouder Lyda Sneevliet dat de kans groot is dat de supermarkt uit Elburg vertrekt. De bestuurder reageerde daarmee op het besluit van de gemeenteraad, die in meerderheid had bepaald dat Aldi aan de Vrijheidsstraat mag blijven zitten. Het probleem is dat het bedrijf dat helemaal niet wilde. Aldi had zijn zinnen gezet op een verhuizing naar winkelcentrum De Vrijheid. Maar daar staken coalitiepartijen ChristenUnie, Algemeen Belang, SGP en CDA dus een stokje voor. 

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe