Volledig scherm
De kruising Stadsweg/Schietweg in ’t Harde. © Google Streetview

Automobilist rijdt meisje aan in 't Harde en gaat er toeterend vandoor, politie doet oproep

De politie is op zoek de bestuurder van een witte Audi die afgelopen maandagochtend 30 september een meisje van haar fiets reed in 't Harde en er daarna vandoor is gegaan. Het meisje raakte gewond, maar de automobilist heeft zich nog niet op het bureau gemeld.

Het incident vond plaats tussen 08.30 en 08.45 uur op de kruising van de Stadsweg en de Schietweg in 't Harde. Het meisje fietste de kruising op, waarna zij werd geschampt door de langsrijdende witte Audi. Die kwam volgens de politie vanuit de richting van de Hoge Enk. Nadat de auto het meisje had geraakt, viel zij op de grond. Desondanks besloot de automobilist toeterend weg te rijden. Dit gebeurde in de richting van het MFC Aperloo.

Verwondingen

Een omstander heeft het aangereden meisje opgevangen totdat de hulpdiensten arriveerden. De politie hoopt die man ook te spreken over wat hij die ochtend heeft gezien. Het meisje moest zich door een dokter laten behandelen aan haar verwondingen. Hoe ernstig die precies waren, is niet duidelijk. 

De politie Elburg-Oldebroek doet op Facebook een oproep aan de bestuurder van de Audi om zich te melden. Ook wordt getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren gevraagd om contact op te nemen met de politie. 

  1. Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’
    PREMIUM

    Drugskoper voor vrienden­club krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

    De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.”

Veluwe