Bestuurder gewond, hinde dood bij aanrijding tussen 't Harde en Epe

videoEen man is gewond geraakt tussen 't Harde en Epe toen hij met zijn bestelbus in botsing kwam met een hinde. Het dier overleefde de aanrijding niet. 

Het ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag op zondagt. De bestuurder van het busje reed over de Elburgerweg richting Epe toen hij net na 'de Knobbel' tegen het dier overstekende dier reed. De bus kwam naast de weg terecht, op het fietspad, en kantelde. Brandweer uit Elburg haalde de bestuurder uit de bus, ambulancepersoneel bracht hem man naar het ziekenhuis.  

De dode hinde werd afgevoerd in een aanhangwagen. Een bergingsbedrijf voerde de bus af. De weg is korte tijd afgesloten geweest om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen. 

Volledig scherm
De dode hinde wordt afgevoerd. © Stefan Verkerk
  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe