Volledig scherm
PREMIUM
Apeldoorner Olaf Prinsen is directeur van de Koninklijke Vereniging voor Afval en Reinigingsmanagement. © Gerard Burgers

Betalen per container in Elburg en Oldebroek (en mogelijk Nunspeet): dit zijn de feiten en fabels over diftar

VIDEOElburg en Oldebroek voeren in 2021 diftar in, waardoor inwoners moeten betalen als ze hun grijze container aan de weg zetten. Ook als deze voornamelijk gevuld is met ‘gratis’ pmd-afval. Is dat niet vreemd? Afval-expert Olaf Prinsen geeft antwoord op deze - en andere prangende vragen.

Wie in Elburg of Oldebroek woont (en mogelijk ook Nunspeet) moet vanaf 2021 naast een vast jaarbedrag, betalen voor elke keer dat de grijze container aan de weg wordt gezet. De exacte tarieven worden pas volgend jaar vastgesteld, maar de gemeenten gaan uit van zes tot acht euro per keer. Apeldoorner Olaf Prinsen, directeur van de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD), geeft uitleg over enkele feiten en fabels rondom diftar.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe