Volledig scherm
© DG

Bewoner 't Harde treft inbreker in zijn tuin

'T HARDE - Een bewoner aan de Prins Constatijnlaan in 't Harde trof zondagmiddag een verdacht persoon in zijn tuin. Mogelijk probeerde de onbekende man in de woning van de bewoner te komen. De de verdachte zette het op een lopen waarnaar de man uit 't Harde de politie waarschuwde.

Korte tijd na de waarschuwing zagen agenten op de Stadsweg een personenauto rijden met daarin twee personen. Een van hen voldeed aan het signalement dat aan de politie was doorgegeven. Hierop hielden de agenten de auto staande voor een controle. In de auto troffen de agenten inbrekerswerktuig. Deze goederen zijn vervolgens in beslag genomen. Beide inzittenden zijn aangehouden op verdenking van poging diefstal en voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

  1. Een bijbelambulance, mag dat?
    PREMIUM

    Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

    Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.

Veluwe