Volledig scherm
© DG

Bewoner 't Harde treft inbreker in zijn tuin

'T HARDE - Een bewoner aan de Prins Constatijnlaan in 't Harde trof zondagmiddag een verdacht persoon in zijn tuin. Mogelijk probeerde de onbekende man in de woning van de bewoner te komen. De de verdachte zette het op een lopen waarnaar de man uit 't Harde de politie waarschuwde.

Korte tijd na de waarschuwing zagen agenten op de Stadsweg een personenauto rijden met daarin twee personen. Een van hen voldeed aan het signalement dat aan de politie was doorgegeven. Hierop hielden de agenten de auto staande voor een controle. In de auto troffen de agenten inbrekerswerktuig. Deze goederen zijn vervolgens in beslag genomen. Beide inzittenden zijn aangehouden op verdenking van poging diefstal en voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

  1. Zo klinkt een vliegtuig dat naar Lelystad Airport gaat
    Video

    Zo klinkt een vliegtuig dat naar Lelystad Airport gaat

    Op de eerste informatieavond vanavond in Dalfsen kon je ervaren hoe het klinkt en het er uit ziet als een vliegtuig over komt op 1800 meter hoogte. Met een virtual reality bril op kunnen mensen exact horen én ervaren hoeveel geluid een overkomend vliegtuig maakt. Op vier plaatsen onder de vliegroutes van Lelystad Airport – in Zwolle, Dalfsen, Elburg en Muggenbeet – heeft het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) geluidssimulaties gemaakt.

Veluwe