Volledig scherm
© DG

Bijtende vrouw moet van rechter naar zitting komen

ZUTPHEN De 68-jarige W. B. uit 't Harde moet op 3 februari verplicht naar de rechtbank in Zutphen komen.

Gisteren verscheen ze niet en dat zat de politierechter helemaal niet lekker.

"Ik wil weten hoe het nu met haar gaat en of dit een eenmalige uitglijder was'', zei hij. B. wordt ervan verdacht iemand te hebben bedreigd in Elburg en een agent in zijn vinger te hebben gebeten.

De bedreiging gebeurde op 13 juli op haar erf. Met een bijl en een wandelstok zou de Hardense het slachtoffer weg hebben gedrukt. Op 7 september ging het opnieuw mis. B. verzette zich hevig tegen de agenten die haar wilden aanhouden. Ze schopte van zich af en beet een diender zelfs in zijn ringvinger.

Uitglijder
Opvallend, vonden zowel de officier van justitie als de politierechter. "Want ze heeft alleen een paar oude soortgelijke feiten op haar strafblad staan. Was dit een eenmalige uitglijder of zit er meer achter'', vroeg de rechter zich af.

Helaas kon de Reclassering geen contact met de vrouw krijgen. "En ik ben toch wel bang dat er meer speelt bij haar. Er zou sprake zijn van sociale problematiek, lees ik in het dossier. Hoewel deze zaak misschien niet zo ernstig is, zou ik wel graag wat meer onderzoek willen naar haar achtergrond en dus voor nu de zaak aanhouden', opperde de officier.

Hulp nodig
De politierechter was het daarmee eens. "Dan zal de Reclassering wel opnieuw achter haar aan moeten voor een onderzoek en ik wil dat ze op de volgende rechtszitting aanwezig is. Ik zal haar nu nog niet voor de zitting laten ophalen door de politie, maar als dat nodig is wordt dat wel de volgende stap. Als ze hier is, kan ik namelijk pas zien hoe het nu met haar gaat en of er meer hulp voor haar nodig is.''

De zaak werd aangehouden tot vrijdag 3 februari.

Veluwe