Afbeeldingen op de boom zijn ook na de schoonmaak nog zichtbaar. Op de achtergrond het verzetsmonument.
Volledig scherm
PREMIUM
Afbeeldingen op de boom zijn ook na de schoonmaak nog zichtbaar. Op de achtergrond het verzetsmonument. © Teake Dijkstra

Bomen beklad met piemels en hakenkruizen in Elburg: ‘Welke ouder durft zijn kind aan te geven?’

Enkele bomen rondom het verzetsmonument van Elburg zijn in het weekend doelwit geworden van vandalen. Hakenkruizen en piemels zijn op de stammen geschilderd. Takken werden van bomen getrokken, zag Hanneke Vos. ,,Stoer bezig’’, had ze nog geroepen.

10 reacties

 • H Oosting

  2 maanden geleden
  Tuig oppakken en met ouders verplicht bezoek aan een (ex) concentratiekamp. Kunnen ze allen zien wat dat .....kruis heeft veroorzaakt in de wereld.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Emma, dat klagen klopt, alleen zijn de zaken nu wat groter. Waar vroeger belletje trek was, wordt nu ruit in gegooid. Etc.
 • Emma Nieboer

  2 maanden geleden
  Klagen over de 'jeugd van tegenwoordig' is van alle tijden.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Wat een zieligheid... Gebrek aan opvoeding..
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  Sonja, pubers in ontwikkeling dekt de lading denk ik wel. Waarschijnlijk zeggen zij, zoals vele anderen, in een later stadium van hun leven "ik heb vroeger dingen gedaan waar ik niet trots op ben, maar ik heb er van geleerd" om vervolgens op de site van de stentor alles tot apocalyptisch wereldprobleem te verheffen, suggererend nooit jong te zijn geweest en zeer zeker zelf nooit iets te hebben gedaan dat niet door de spreekwoordelijke beugel kan ;)