Gertjan van der Heide moet voor zijn werk elke dag de brug over, van Elburg naar de polder. Hij is het zat en wil het probleem 'serieus onder de aandacht brengen'.
Volledig scherm
PREMIUM
Gertjan van der Heide moet voor zijn werk elke dag de brug over, van Elburg naar de polder. Hij is het zat en wil het probleem 'serieus onder de aandacht brengen'. © Henri van der Beek

Boze brief en roep om aquaduct: Elburg is gedoe met haperende Elburgerbrug naar Flevoland spuugzat

POLLIn Elburg zijn ze helemaal klaar met de haperende Elburgerbrug van en naar de provincie Flevoland. Het wegdek op de brug is een puinhoop, waardoor steeds opnieuw werkzaamheden nodig zijn. Terwijl het gemeentebestuur een boze brief stuurt, vragen inwoners een permanente oplossing. En die dragen ze zelf aan.

  1. Herstelwerk Elburgerbrug moet hersteld worden: alweer dagenlange stremming. Dat is niet voor het eerst (en ook niet voor het laatst)
    PREMIUM

    Herstel­werk Elburger­brug moet hersteld worden: alweer dagenlange stremming. Dat is niet voor het eerst (en ook niet voor het laatst)

    De voor de bereikbaarheid van Flevoland en de Veluwe zo belangrijke Elburgerbrug is eind augustus/begin september bijna een werkweek lang gestremd. Alweer, verzuchten gebruikers. Onderhoud, zegt de provincie Flevoland. Maar wel het gevolg van eerder gemaakte fouten. Zo zat er eerst een ongewenste knik in de brug en laat nu het asfalt los. Wat gaat er mis en hoe kan dat?

Veluwe