Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Burgemeester Elburg doet woning op slot wegens handel in harddrugs

UPDATEEen woning aan de Weidevogellaan in Elburg gaat drie maanden op slot, zo heeft burgemeester Jan Nathan Rozendaal vorige week besloten. In de woning werd harddrugs geproduceerd en verhandeld. 

Ook werd er harddrugs aangetroffen. De woning, Weidevogellaan 79, blijft gesloten tot 27 februari volgend jaar. Burgemeester Rozendaal: ,,Drugs produceren en verhandelen is niet acceptabel. Dat brengt de openbare orde en veiligheid in het geding en daarom sluiten we dergelijke panden. We treden actief op tegen ondermijnende criminaliteit. Ik beschouw dit als een ernstig feit en sluit de woning voor drie maanden.’’

Verzwijgen

De woning werd vorige week woensdag al op last van de burgemeester afgesloten, maar desondanks wilde de gemeente Elburg daar tot dinsdag niets over kwijt. Dat is opmerkelijk, omdat burgemeester Rozendaal begin dit jaar nog aangaf meer openheid te zullen geven over het sluiten van woningen wegens overtreding van de Opiumwet. 

Tegenover de gemeenteraad had hij aanvankelijk aangegeven dergelijke vondsten het liefst te verzwijgen. ,,De vraag is welk imago je als gemeente wil. Je wilt geen verkeerd beeld schetsen van je gemeente’’, sprak hij toen tijdens een raadsvergadering. Een dag later kwam hij daar na vragen van de Stentor echter op terug: ,,Nu ben ik tot de conclusie gekomen dat het toch beter is om het wel actief te communiceren.’’ 

  1. Elburg is blij met nieuwbouw in de Dijkjes, maar dé oplossing is het niet
    PREMIUM
    Video

    Elburg is blij met nieuwbouw in de Dijkjes, maar dé oplossing is het niet

    Met een stel olijke lakeien, warme chocolademelk en verse stroopwafels werd zaterdagmiddag het startsein gegeven voor de nieuwe wijk De Dijkjes in Elburg. Medio dit jaar zal de wijk haar eerste bewoners krijgen, zowel de huur- als de koopwoningen. Maar het is nog niet genoeg om iedereen in Elburg aan een huis te helpen, beseft de gemeente. Zij overweegt tijdelijke huisvesting voor woningzoekenden.

Veluwe