Volledig scherm
© Lenneke Lingmont. Inzet: gemeente Elburg

Burgemeester Frans de Lange wordt persoonlijk assistent CU-lijsttrekker

ELBURG - Voordat scheidend burgemeester Frans de Lange van Elburg zich vol op het zendingswerk gaat storten, treedt hij eerst zes weken op als persoonlijk assistent van Gert-Jan Segers.

De lijsttrekker van de ChristenUnie heeft De Lange, die hij al geruime tijd kent, gevraagd hem tot aan de verkiezingen in maart te begeleiden.

De Lange maakte maandag bekend dat hij het ambt neerlegt en directeur wordt van een zendingsorganisatie. Maar vanaf 1 februari trekt hij dus eerst met Segers door het land. "Het is prettig voor hem om een p.a. te hebben met politieke ervaring, want vaak zijn het jongens die net afgestudeerd zijn. En ik vind het leuk om op die manier iets terug te doen voor de partij die mij de kans bood om burgemeester te worden." Voordat De Lange Burgemeester werd van Ermelo was hij jaren raadslid en later wethouder in Harderwijk.

De Lange hoopt de verkiezingsstrijd met CU naar een 'nog beter resultaat' te leiden dan de vorige keer. "Dus een zetel erbij zou mooi zijn. En zelf heb ik de stille hoop dat de ChristenUnie kan aansluiten bij een volgend kabinet."

Veluwe