Volledig scherm
Fietser ernstig gewond bij ongeval Zuiderzeestraatweg. © Stefan verkerk/ News United

Buurt bezorgd over drukke weg in Elburg na weer een ongeval

Omwonenden van het stukje Zuiderzeestraatweg in Elburg waar zaterdagmorgen een vrouw ernstig gewond raakte, maken zich grote zorgen over de verkeersveiligheid op de weg.

De snelheid ligt te hoog op het wegvak tussen de rotonde richting de polder en die naar de Vesting en Oostendorp, vinden ze. Daar geldt een limiet van 80 kilometer per uur. 

De afgelopen twee jaar ging het zeker vijf keer mis op de weg. Een jaar geleden kwam een fietser van 80 jaar om het leven op dezelfde plek waar het nu ook mis ging. De oversteek is gevaarlijk, zeggen aanwonenden. Er wordt hard gereden, het is druk op de weg en een grote eik ontneemt het uitzicht. Bewoners van de Stoopschaarweg, de zijweg waar het al twee keer gruwelijk mis ging, maken zelf zelden de oversteek. Liever een omweg via een rotonde dan op de weg in de problemen komen. ,,Het is gewoon een rotpunt'', zegt een van de omwonenden. 

Uit een eerste analyse van het ongeval blijkt dat de auto die de vrouw zaterdagmorgen heeft geschept, niet te hard heeft gereden. Het slachtoffer heeft waarschijnlijk niet goed opgelet bij het oversteken van de provinciale weg, zegt Henk Wessel, wethouder van Elburg en tevens loco-burgemeester. Mocht uit nader onderzoek blijken dat maatregelen nodig zijn op de plek waar het misging, dan zal de gemeente daar werk van maken, belooft hij. ,,Als daaruit blijkt dat er iets gebeuren moet, dan gaan we er zeker mee aan de gang. Het moeten wel maatregelen zijn die iets oplossen, we hebben niets aan iets doen voor de schijn.''

  1. Plaatsen ‘Bassie&Adriaan-bom’ op legerplaats levert Alberto Stegeman mogelijk flinke werkstaf op
    PREMIUM
    VIDEO

    Plaatsen ‘Bassie&Adriaan-bom’ op leger­plaats levert Alberto Stegeman mogelijk flinke werkstaf op

    Alberto Stegeman hangt een werkstraf van 80 uur boven het hoofd voor het achterlaten van een nepbom op de legerplaats in Oldebroek. Die straf eiste het Openbaar Ministerie maandag in de Zutphense rechtbank tegen de journalist van tv-programma Undercover. Stegeman stelt dat hij wilde aantonen hoe slecht de legerplaats is beveiligd en hoe de opsporing er werkt; hij vindt dat hij vrijgesproken moet worden. ,,Ik kon me niet voorstellen dat dit Bassie&Adriaan-dingetje als een serieuze dreiging gezien zou worden.’’

Veluwe