Confrontatie blijft uit tijdens illegale koopzondag in Elburg: ‘Nu moeten we doorpakken’

VideoBoetes bleven uit tijdens de allereerste illegale koopzondag in Elburg. Een mogelijke confrontatie tussen gemeente en winkeliers werd daarmee voorkomen. Beide partijen hebben de strijdbijl nu voor even weer begraven. Maar deze wapenstilstand is slechts van tijdelijke aard, benadrukken de ondernemers.

 1. Bij restaurant Amuse in ’t Harde wachten ze niet af wat er van Rutte wel en niet mag met de kerstdagen
  PREMIUM
  7

  Bij restaurant Amuse in ’t Harde wachten ze niet af wat er van Rutte wel en niet mag met de kerstdagen

  Bij restaurant Amuse in ’t Harde hebben ze de knoop door gehakt. Eigenaren Vera en Pim Kleinrensink willen net als vorig jaar niet afwachten welke coronamaatregelen de horeca nog gaan treffen in de aanloop naar de feestdagen. Ze verzorgen daarom een ophaaldiner. Ondertussen uiten ze stevige kritiek: ,,We worden als horeca ingezet als pressiemiddel om te vaccineren.’’
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  6

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Veluwe