Politieagenten controleren of mensen zich houden aan de regel om anderhalve meter afstand te houden. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Politieagenten controleren of mensen zich houden aan de regel om anderhalve meter afstand te houden. Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Corona-boete voor jongeren Elburg: ‘Je komt er niet meer mee weg’

UpdatePolitie Elburg heeft aan vier jongeren in die plaats waarschuwingen en een boete uitgedeeld voor het overschrijden van de geldende corona-veiligheidsregels. De jongeren zaten met z’n vieren op een bankje op de Wallen.

 1. Zorgen over oprukkende wolf na dodelijke aanval op schaapskudde in Elspeet: ‘Maar noem mij geen wolvenhater’
  PREMIUM
  11

  Zorgen over oprukkende wolf na dodelijke aanval op schaapskud­de in Elspeet: ‘Maar noem mij geen wolvenha­ter’

  Schaapherders in Nederland maken zich grote zorgen over de ‘oprukkende wolf’. Ze vinden het steeds lastiger met de wolf samen te leven. ,,Deskundigen hebben ons altijd voorgehouden dat wolven te schuw zijn voor een aanval overdag, maar dat is nu al twee keer gebeurd.” Zo moest Marc Baars toezien hoe een stel wolven in de buurt van Elspeet op klaarlichte dag zijn kudde aanviel.
 2. Hoge energieprijzen? Ampie (81) steekt stekkers tóch weer in stopcontact voor zijn verlichte berg in ’t Harde
  PREMIUM
  video
  1

  Hoge energie­prij­zen? Ampie (81) steekt stekkers tóch weer in stopcon­tact voor zijn verlichte berg in ’t Harde

  De eerste lampjes zijn al opgehangen. Ondanks de stijgende energieprijzen, steekt Ampie Bouw (81) op 20 december de stekkers weer in de stopcontacten om zijn kijktuin Ampies Berg in ’t Harde volop in het licht te zetten. ,,Ik heb een vast energiecontract tot juni. Hopen dat de prijzen dan weer zijn gedaald. Anders wordt het te gek en zal ik moeten stoppen.’’

Veluwe