DS-2020-0985-Elburg-Fotodatum: 19-februari-2020Tijd: 10:15 tot uurAdres: Nunspeterweg 7 (Nieuwe Feithenhof)Egbert en BertusOnderwerp: Egbert Bos, Bertus Wijnne en Frans Sellies starten met Stichting EBF Foundation actie om 50.000 euro in te zamelen voor inrichten tuin van woonzorgcentrum De Nieuwe Feitenhof in ElburgEditie: VeluweFoto: - Henri van der Beek
Volledig scherm
DS-2020-0985-Elburg-Fotodatum: 19-februari-2020Tijd: 10:15 tot uurAdres: Nunspeterweg 7 (Nieuwe Feithenhof)Egbert en BertusOnderwerp: Egbert Bos, Bertus Wijnne en Frans Sellies starten met Stichting EBF Foundation actie om 50.000 euro in te zamelen voor inrichten tuin van woonzorgcentrum De Nieuwe Feitenhof in ElburgEditie: VeluweFoto: - Henri van der Beek © Henri van der Beek

Corona vertraagt actie en aanleg nieuwe tuin van 50.000 euro bij woonzorgcentrum in Elburg

VideoBewoners van woonzorgcentrum De Nieuwe Feithenhof in Elburg moeten zeker tot september wachten op hun nieuwe tuin. Door de coronamaatregelen is de ‘Van puin naar tuin’-actie vertraagd. Zo worden pas na de zomer de bomen en struiken geplant.

Het woonzorgcentrum is flink verbouwd. Maar voor een belevingstuin bleef te weinig geld over. Dus startte de EBF Foundation een inzamelactie. Het doel is 50.000 euro inzamelen voor een buitenruimte met wandelpad, volière, zitjes en groen. Het moet tevens de doorgaande route worden tussen Gregorystraat en de Vesting.

Afgelast

Door de uitbraak van het coronavirus is het project grotendeels stilgelegd. De startbijeenkomst op zaterdag is in overleg met WZU Veluwe afgelast. De werkzaamheden in de tuin zijn voorlopig opgeschort tot 6 april. De hoop is dat voor de zomer het grondwerk en het plaatsen van meubilair kan worden afgerond, waardoor in september de bomen en struiken geplant kunnen worden.

De inzamelactie ‘Van puin naar tuin’ wordt op een laag pitje voortgezet, benadrukt foundation-voorzitter Egbert Bos. De benodigde 50.000 euro is nog niet volledig binnen.

Bekijk hieronder de video waarin Egbert Bos uitleg geeft over de actie:

  1. Roept SGP-coryfee Klein uit Elburg nou op om ondernemers in eigen stad te boycotten?
    PREMIUM
    video

    Roept SGP-coryfee Klein uit Elburg nou op om onderne­mers in eigen stad te boycotten?

    De zich al jaren voortslepende discussie over een koopzondag in Elburg kwam dit weekeinde tot een voorlopig kookpunt toen 23 ondernemers aankondigden illegaal open te gaan op pinksterzondag. SGP-coryfee Eppie Klein mengt zich op Twitter ook in het debat. ‘Vele trouwe ‘eigen mensen’ maken het omgekeerde statement: niet Elburg wel Nunspeet’, schrijft hij. Is dit een oproep om plaatselijke ondernemers te boycotten?

Veluwe