Foto ter illustratie.
M.W. heeft niet lang kunnen genieten van de dakkapel in zijn monumentale pand. Bovendien moet hij een boete aftikken.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. M.W. heeft niet lang kunnen genieten van de dakkapel in zijn monumentale pand. Bovendien moet hij een boete aftikken. © Renske Schriemer/anp

Dakkapel ligt op schroothoop en Elburger eigenaar krijgt boete: ‘Wist niet dat het rijksmonument is’

Om boven een vluchtroute te creëren liet M.W. uit Elburg een dakkapel plaatsen aan de achterkant van zijn nieuw verworven pand aan de Vischpoortstraat in Elburg. Inmiddels ligt de dakkapel op de schroothoop, is het dak in oude luister hersteld en is de 56-jarige W. enkele duizenden euro’s armer.

12 reacties

 • Sander Hoek

  1 maand geleden
  Hoop bij Wodan niet dat er ooit brand uitbreekt. Wat is die zogenaamde monumentale waarde dan als een of meerdere gezinsleden het leven laten wegens geen vluchtweg? De overheid kent sws geen moraal mocht zoiets gebeuren. O'ja de burgemeester komt ff kijken als een ramptoerist op de eerste rang vermomd als betrokken bestuurder.
 • Jaap Kloosterziel

  1 maand geleden
  Je hoeft niet te kunnen lezen om te weten dat een huis in de binnenstad van Elburg monumentaal is. Nagenoeg alle huizen zijn dat en dat weet iedere Elburger.
 • Ronald van der Valk

  1 maand geleden
  Tegenwoordig wordt door de notaris de koopakte verkort voorgelezen, dus het zou zo maar kunnen dat de notaris het niet expliciet benoemd heeft. Neemt niet weg dat hij onder de akte zijn handtekening "voor gelezen" heeft gezet en dus verklaard heeft dat hij het weet. Duur dommigheidje.
 • Ed Luigjes

  1 maand geleden
  Rijksmonument is altijd vergunning voor bouwactiviteit nodig. Kan zelfs voor binnen nodig zijn. Als je aangeeft niet te weten dat je een rijksmonument koopt heb je de stukken niet gelezen. En binnenstad van Elburg is allemaal monumentaal.
 • Liesbeth Schut

  1 maand geleden
  E Goedhart, vergunning voor een dakkapel is niet (overal) nodig. In Apeldoorn, bijvoorbeeld, mag je (onder voorwaarden) zonder vergunning een dakkapel plaatsen.
 1. Elburgse Tirza (17) speelt in film over sexting: ‘Best wel heftig om te zien hoe groot het effect ervan is’
  PREMIUM

  Elburgse Tirza (17) speelt in film over sexting: ‘Best wel heftig om te zien hoe groot het effect ervan is’

  De film Nudes ging afgelopen week in Zwolle in première. Een korte speelfilm over het fenomeen sexting, het doorsturen van naaktfoto’s en -filmpjes via sociale media. Bedenker van de film is jongerenwerker Robert Pruis uit Elburg. Niet vreemd dat veel jonge acteurs in de productie ook uit de Veluwse gemeente komen. Zoals de 17-jarige Tirza Berends uit Elburg. We leggen haar zes vragen voor.

Veluwe