Voorzitter Bert Bossenbroek zag het een maand geleden nog somber in, maar nu kan de kraan toch open. Op 1 juni opent zwembad De Hokseberg de deuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Bert Bossenbroek zag het een maand geleden nog somber in, maar nu kan de kraan toch open. Op 1 juni opent zwembad De Hokseberg de deuren. © Henri van der Beek

De Hokseberg in ’t Harde opent ‘coronaproof’ zwembad op 1 juni, met speciale aandacht voor de jeugd

De coronacrisis zorgde ervoor dat zwembad De Hokseberg in ’t Harde niet zoals gepland op 28 april open mocht. En toen het weer mocht, kon het vanwege de kosten niet. Maar nu de gemeente Elburg garant staat voor ruim een ton, opent het zwembad op 1 juni de deuren.

Dat gaat uiteraard nog niet zoals vorig jaar: poorten open en kom maar binnen met z’n allen. De anderhalvemetersamenleving moet immers ook in en om het water worden toegepast. ,,In eerste instantie zullen er daarom vijftien mensen per uur kunnen komen en dat kan mogelijk oplopen tot dertig personen’’, vertelt voorzitter Bert Bossenbroek.

  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.

Veluwe