Juffertje Negen.
Volledig scherm
PREMIUM
Juffertje Negen. © Henri van der Beek

De koopzondag is in de mode, maar niet bij iedereen: ‘Wie open wil op zondag, verhuist maar’

Gemeenten zonder koopzondag, het zijn er nog maar 12 van de 37 in deze regio. Afgelopen jaar was er een ‘koopzondagrevolutie’; zeven regionale gemeenten verruimden het beleid. Het thema koopzondag ligt hier en daar nog wel gevoelig, blijkt in Elburg. ,,Wie open wil op zondag, verhuist maar’’, zegt de SGP daar. 

Het was ooit een dagje uit waard. Een stad of dorp met koopzondag. Nog geen kwart van alle gemeenten in deze regio deed eraan in 2000. En bij de winkels die open mochten, bleef dat beperkt tot eenmaal per kwartaal of hooguit per maand.

  1. Klanten van de Jumbo in Elburg vrezen besmetting niet: ‘Als ik mijn handen en het karretje reinig, dan kan mij niets gebeuren’
    PREMIUM

    Klanten van de Jumbo in Elburg vrezen besmetting niet: ‘Als ik mijn handen en het karretje reinig, dan kan mij niets gebeuren’

    Bij de Jumbo in Elburg lopen de klanten in en uit, zoals op elke normale dag. Dat in deze supermarkt een aantal personeelsleden het coronavirus heeft, is de meesten wel bekend. ,,Als ik zelf netjes mijn handen reinig en het karretje, dan kan mij niets gebeuren’’, zegt een van de klanten. De GGD liet eerder vandaag weten dat bezoekers niet meer risico hebben gelopen dan elders.

Veluwe