Volledig scherm
PREMIUM
Vooral van bovenaf is het kenmerkende vierkante stratenpatroon van Elburg-Vesting goed te zien. © archief Bram van de Biezen

Dit wil de Vestingraad allemaal anders in de monumentale binnenstad van Elburg

VIDEONiet eerder was er zoveel eensgezindheid in de binnenstad van Elburg over wat er moet veranderen in en om de Vesting. Op het gemeentehuis zijn ambtenaren de plannen van de Vestingraad momenteel aan het doorrekenen. Wethouder Arjan Klein verwacht binnenkort de raad te kunnen informeren. Tijd om eens nader te kijken naar wat de Vestingraad nou precies wil.

Het kostte de Vestingraad de nodige moeite om een plan op te stellen dat voor alle acht partijen die ze vertegenwoordigt bevredigend is. Maar na een ‘lang, intensief en soms moeizaam traject’ met hier en daar een concessie is dat wel gelukt. Een grootscheepse herinrichting moet de noodlijdende winkeliers in de stad er weer bovenop helpen. Voor het advies heeft de raad de Vesting verdeeld in zes zones, waarbij in elke zone weer andere maatregelen gewenst zijn. De Vestingraad heeft het college wel op het hart gedrukt om niet aan cherrypicking te doen, maar het advies integraal over te nemen.

Veluwe