Volledig scherm
Danny Kalima met zijn gitaar. © Maarten Sprangh

Dit zijn de toppers van The Voice of Holland uit de regio

REGIO - Danny Kalima, Khadisha Reed en Maik IJpelaar zijn de vertegenwoordigers van onze regio bij The Voice of Holland. De coaches draaiden voor hen bij de show, vrijdagavond waren de laatste blind auditions. Het drietal moet vanaf volgende week de eer van onze regio hoog houden bij The Battles, de volgende ronde van het tv-programma.

Elke week zitten vrijdagavond bijna drie miljoen Nederlanders voor de buis om te kijken naar The Voice of Holland op RTL4. In het verleden deden uit onze regio artiesten als Erwin Nyhoff en Marloes van Ommen mee aan het kijkcijferkanon van John de Mol. Het volgende drietal treedt dit seizoen in hun voetsporen bij het tv-programma.

Danny Kalima (Apeldoorn, Team Ali B)
Hij liet tijdens zijn blind audition de stoelen van Guus Meeuwis en Ali B in mum van tijd draaien met zijn versie van het nummer Happy. De muzikant met Afrikaanse roots verhuisde acht maanden geleden vanuit Malawi voor de liefde naar Apeldoorn en timmert nu hier aan de weg. In Malawi had Kalma als zanger een naam opgebouwd en kon hij leven van de muziek.

Khadisha Reed (Elburg, Team Ali B)
De eerste noten waren voor Guus Meeuwis genoeg om te draaien voor de in Elburg opgegroeide Khadisha Reed. Coaches Ali B en Sanne Hans volgden tegen het einde van het nummer ‘No’, normaal gezongen door Meghan Trainor. Reed is geboren in Amerika. Ze is klaar om zich helemaal te richten op haar zangcarrière.

Maik IJpelaar (Zwolle, Team Waylon)
Met een opvallende versie van ‘Is this Love’ van Boy Marley betoverde hij de coaches niet meteen. Lang leek niemand te draaien voor het Zwolse talent, maar in de slotseconde drukte Waylon toch nog op de rode knop. Maik IJpelaar woont in Zwolle in een studentenflat en gaat naar het Conservatorium. In 2011 deed hij ook al mee aan de talentenjacht X Factor.

Veluwe