Landgoed Klarenbeek aan de Zuiderzeestraatweg West in Doornspijk wordt ter veiling aangeboden.
Volledig scherm
Landgoed Klarenbeek aan de Zuiderzeestraatweg West in Doornspijk wordt ter veiling aangeboden. © Christie's International Real Estate

'Duurste huis van Nederland' in Doornspijk onder de hamer

DOORNSPIJK - Voor Landgoed Klarenbeek in Doornspijk werd zes jaar geleden nog 14 miljoen euro gevraagd. Daarmee was het toen het duurste huis dat in Nederland te koop stond. Nu gaat het onder de hamer. Bieden kan al vanaf één miljoen euro. Kosten koper, dat wel. 

 1. Veluwse kroegeigenaren blazen het stof van de bar en staan te popelen: ‘We mogen weer’
  PREMIUM

  Veluwse kroegeige­na­ren blazen het stof van de bar en staan te popelen: ‘We mogen weer’

  De aangekondigde versoepelingen zijn voor veel kroegeigenaren een geschenk uit de hemel, ook op de Veluwe. Demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid liet weten af te willen van het onderscheid tussen ‘natte’ en ‘droge’ horeca, waardoor restaurants en cafés hun deuren op 5 juni kunnen openen. ,,Ik kreeg uitgelaten appjes van collega’s. Iedereen heeft er weer zin in.”
 2. Elburger en Harderwijker botters kunnen weer varen mét gasten (en dankzij de zuinige penningmeester)
  PREMIUM

  Elburger en Harderwij­ker botters kunnen weer varen mét gasten (en dankzij de zuinige penning­mees­ter)

  Meerdere keren luidden de Botterstichting Elburg en Harderwijk de noodklok: afgelopen jaar kwam er geen euro binnen en van de toegezegde 15 miljoen euro voor varend erfgoed zagen de stichtingen niets. Vanaf 12 juni hijst de Elburgse stichting de zeilen weer voor tochten met gasten. Is het eind van de financiële malaise in zicht? Agaath de Weerd, secretaris van de Botterstichting Elburg, vertelt.

Veluwe