De gedecoreerden in de gemeente Elburg.
Volledig scherm
De gedecoreerden in de gemeente Elburg. © Gemeente Elburg

Een ridder en vijf ‘leden’ bij lintjesregen in Elburg

Zes Elburgers krijgen dit jaar een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal heeft daarvoor vrijdagmorgen zes telefoontjes gepleegd. De gedecoreerden krijgen hun lintje later dit jaar officieel opgespeld.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Greet Visser (72) uit Elburg heeft functies bekleed bij onder meer de vrouwenvereniging, de Nederlands Hervormde Kerk in haar woonplaatsen Wezep, Arnemuiden en Elburg. Ze was tien jaar hoofdredacteur van het partijblad van de RPF, voorganger van de ChristenUnie. Ze is actief voor Global Rize, de Stichting Vrienden Museum Sjoel Elburg. Daarnaast heeft Visser haar echtgenoot, die burgemeester was van achtereenvolgens Arnemuiden, Nieuw-Lekkerland en Elburg, als ‘bijzonder vrijwilligster’ terzijde gestaan.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Gerda Brink-van Bussel verricht al zo’n 45 jaar vrijwillige werkzaamheden van uiteenlopende aard in haar woonplaats 't Harde. Ze was actief bij bij de Zwem- en Polo Club ‘de Hokseberg’ in ’t Harde en voetbalvereniging S.V. ’t Harde. Ook was ze jarenlang vrijwilligster bij Dagactiviteitencentrum ‘Shalom-Careander’ en Ontmoetingscentrum ‘Jeanne d’Arc’ in ’t Harde.

Harm Dijkhuizen uit Doornspijk was jarenlang bestuurslid van stichting BEZA (Stichting tot Bevordering Evangelische Zendingsarbeid) en van stichting Het Weduwen-Hofje. Ook was hij vrijwilliger bij de Vrije Evangelische Gemeente, lid van de cliëntenraad van zorginstelling Het Baken te Elburg en hij is actief voor het Interkerkelijk Gemengd Koor ’t Harde, Buurtvereniging De Hoge Enk en de Hervormde Kerk Elim ’t Harde. 

Johan Hut was en is betrokken bij SV ‘t Harde in zijn woonplaats. Hij is actief voor de Stichting Gemeenschapshuizen Elburg en de Stichting Veluwse Wens Ambulance.  Sinds 1985 is Hut voetbal-/sportverslaggever voor Lokale Omroep Elburg (LOE). Van 2010 tot 2014 was hij PvdA-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Elburg en sinds maart 2019 is hij fractie-ondersteuner. 

Heimen Pap uit Elburg was 22 jaar brandweervrijwilliger. In die tijd (tot 2018) heeft hij zich ontwikkeld tot een breed inzetbaar en zeer ervaren lid van het brandweerkops: als manschap, chauffeur en bevelvoerder op de tankautospuit en als voertuigbedienaar op diverse voertuigen. 

Bertus Wijnne is ruim 30 jaar actief voor de Elburger Volleybal Vereniging (EVV). De Elburger heeft het evenement ‘Kerst in de Vesting’ weer leven ingeblazen nadat het in 2017 aan z’n eigen succes ten onder was gegaan. In december 2018 is het evenement voor het eerst volledig met vrijwilligers gehouden. Ook is hij actief als reporter/interviewer voor de Lokale Omroep Elburg (LOE) Media. 

Veluwe