Foto ter illustratie.
De politie telde 1616 hennepplanten in de voormalige groente- en fruithandel in Elburg. De officier van justitie heeft becijferd dat vijf oogsten een winst van 785.000 euro moeten hebben opgeleverd.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. De politie telde 1616 hennepplanten in de voormalige groente- en fruithandel in Elburg. De officier van justitie heeft becijferd dat vijf oogsten een winst van 785.000 euro moeten hebben opgeleverd. © ANP

Eis tegen drie mannen uit het Gooi: ‘Winst van bijna 8 ton op hennepkwekerij in Elburg inleveren’

Vanwege de teelt van hennep in een enorme kwekerij in Elburg moeten drie mannen uit het Gooi samen 785.000 ophoesten. Dat bedrag eist de officier van justitie, omdat zij zoveel winst zouden hebben gemaakt. Verder is tegen het trio 240 uur werkstraf geëist en twee maanden cel voorwaardelijk.

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Van Kinsbergen college voert actie voor volledige havo in Elburg: ‘Huidige situatie niet eerlijk’
  PREMIUM

  Van Kinsbergen college voert actie voor volledige havo in Elburg: ‘Huidige situatie niet eerlijk’

  Het Van Kinsbergen college is een actie gestart om de interesse te peilen voor een volledig openbare havo. Leerlingen kunnen hier nu alleen terecht voor de onderbouw en zijn voor de bovenbouw aangewezen op het christelijke Nuborgh college of steden als Zwolle en Harderwijk. Oneerlijk, oordeelt schooldirecteur Heidy van den Berg. ,,Dit beperkt de keuzevrijheid van leerlingen.”

Veluwe