Volledig scherm
Wethouder Lyda Sneevliet (rechts) brengt een bezoek aan nieuwbouwwijk De Dijkjes in Elburg. © Gemeente Elburg

Elburg bouwt sneller huurwoningen in De Dijkjes

De sociale huurwoningen in nieuwbouwwijk De Dijkjes in Elburg worden eerder gebouwd. Het gaat om 29 huizen uit de derde fase. Over een jaar heeft de stad er in totaal negentig sociale huurwoningen bij.

Het gevolg is dat inwoners die op een wachtlijst staan mogelijk eerder een woning krijgen. De eerste 39 huurwoningen zijn in aanbouw en gaan eind dit jaar in de verhuur. In de loop van volgend jaar worden nog 22 woningen opgeleverd. Eind 2020 of begin 2021 worden de laatste 29 huizen in de wijk klaar voor verhuur.

,,De kosten voor de bouw zijn fors toegenomen. Daarop hebben wij een voorstel gekregen van projectontwikkelaar Van Wijnen om diverse woningen eerder te bouwen in combinatie met een kleine prijsstijging voor koopwoningen. Daar hebben wij mee ingestemd", verklaart wethouder Lyda Sneevliet. In de wijk worden ook zo'n 140 koopwoningen gebouwd. Elburg verwacht dat die over ruim een jaar allemaal klaar zijn. 

In totaal krijgt de gemeente Elburg er in ruim een jaar tijd 350 nieuwe woningen en 79 appartementen bij. 

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe