Wethouder Lyda Sneevliet (rechts) brengt een bezoek aan nieuwbouwwijk De Dijkjes in Elburg.
Volledig scherm
Wethouder Lyda Sneevliet (rechts) brengt een bezoek aan nieuwbouwwijk De Dijkjes in Elburg. © Gemeente Elburg

Elburg bouwt sneller huurwoningen in De Dijkjes

De sociale huurwoningen in nieuwbouwwijk De Dijkjes in Elburg worden eerder gebouwd. Het gaat om 29 huizen uit de derde fase. Over een jaar heeft de stad er in totaal negentig sociale huurwoningen bij.

Het gevolg is dat inwoners die op een wachtlijst staan mogelijk eerder een woning krijgen. De eerste 39 huurwoningen zijn in aanbouw en gaan eind dit jaar in de verhuur. In de loop van volgend jaar worden nog 22 woningen opgeleverd. Eind 2020 of begin 2021 worden de laatste 29 huizen in de wijk klaar voor verhuur.

,,De kosten voor de bouw zijn fors toegenomen. Daarop hebben wij een voorstel gekregen van projectontwikkelaar Van Wijnen om diverse woningen eerder te bouwen in combinatie met een kleine prijsstijging voor koopwoningen. Daar hebben wij mee ingestemd", verklaart wethouder Lyda Sneevliet. In de wijk worden ook zo'n 140 koopwoningen gebouwd. Elburg verwacht dat die over ruim een jaar allemaal klaar zijn. 

In totaal krijgt de gemeente Elburg er in ruim een jaar tijd 350 nieuwe woningen en 79 appartementen bij. 

  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.

Veluwe