Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige fabriekshallen aan de haven van Elburg zijn onder leiding van Aad Peters omgetoverd tot een ruimte waar een permanente expositie van zandsculpturen is te zien. © archief Henri van der Beek

Elburg dreigt met dwangsom na illegale bruiloft bij zandsculpturen

VIDEOEen illegale bruiloft en een clandestien concert bij de permanente expositie van zandsculpturen hebben de gemeente Elburg op scherp gezet. Een dwangsom moet voorkomen dat eigenaar Aad Peters vaker ongeoorloofde ‘vermakelijkheden’ organiseert bij zijn Zandverhalen.

Op vrijdag 11 oktober jongstleden vierde een kersvers echtpaar hun huwelijk in de hallen van Zandverhalen bij de haven van Elburg. Maar volgens het gemeentebestuur had dat feest nooit mogen plaatsvinden. Het past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Peters mag aan de Broekhovenstraat geen ‘feesten, partijen, concerten of andere vermakelijkheden’ organiseren. Doet hij dat wel, dan wacht hem een boete van 2500 euro per week, met een maximum van 15.000 euro.

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe