Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Henk Wessel (rechts) deelt zakjes bloembollen uit na de aanleg van het wateropvangsysteem in 't Harde. (archieffoto) © Gemeente Elburg

Elburg krijgt half miljoen voor waterberging onder de weg

Een buurt in Oostendorp in Elburg wordt klimaatbestendig gemaakt met een half miljoen euro van het Rijk. De 555.000 euro wordt gebruikt om onder een aantal straten in de wijk waterberging aan te brengen.

Een deel van Oostendorp omzoomd door de Klokbekerweg, Veldbloemenlaan en de Paardenbloem gaat tussen oktober 2020 en juli 2021 op de schop. Het is een geplande renovatie van de straten, maar de gemeente grijpt de mogelijkheid aan om de buurt klimaatbestendiger te maken. In totaal wordt het gebied voor 2 miljoen euro aangepakt.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe