Volledig scherm
PREMIUM
In de Vischpoortstraat in het centrum van Elburg is het op een willekeurige doordeweekse dag in oktober erg rustig. © Floris Brandriet

Elburg laat opnieuw onderzoeken wat het winkelend publiek nou eigenlijk wil

De gemeente Elburg laat de komende wintermaanden een koopstromenonderzoek uitvoeren, dat inzicht moet bieden in de wensen van de consument. Wethouder Arjan Klein hoopt dat de uitkomsten helpen om maatregelen te kunnen treffen die de winkelcentra versterken. Vooral in de vesting klinkt al jaren een roep om hulp.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente Elburg onderzoek laat doen naar de winkelwensen en -behoeften van consumenten. Toch denken ze er op het gemeentekantoor goed aan te doen om vijfduizend euro uit te geven aan het onderzoek dat door een extern bureau wordt uitgevoerd. ,,Omdat er veel verandert in de retailsector is het nuttig om het onderzoek periodiek te herhalen’’, laat de gemeente via woordvoerder Jean-Paul Lamers weten.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe