In het zogenaamde 'brigadegebouw' aan de Graaf Reinoldweg in 't Harde zouden tientallen arbeidsmigranten gehuisvest moeten worden.
Volledig scherm
PREMIUM
In het zogenaamde 'brigadegebouw' aan de Graaf Reinoldweg in 't Harde zouden tientallen arbeidsmigranten gehuisvest moeten worden. © Archief Floris Brandriet

Elburg wil geen arbeidsmigranten in Brigadegebouw ’t Harde, eigenaar Frens stapt naar de rechter

Opluchting en argwaan vechten om voorrang bij de buren van het Brigadegebouw in ’t Harde, nu de gemeente Elburg een streep heeft gezet door het pan om er 42 arbeidsmigranten onder te brengen. Voorlopig blijft het bij de zes bewoners die er anti-kraak zitten. Eigenaar Harry Frens laat het er niet bij zitten en kondigt een gang naar de rechter aan.

  1. Onderzoek naar integriteit van raadslid en oud-wethouder Jan Polinder van SGP Elburg

    Onderzoek naar integri­teit van raadslid en oud-wethouder Jan Polinder van SGP Elburg

    Burgemeester Jan Nathan Rozendaal van Elburg laat een integriteitsonderzoek uitvoeren naar het reilen en zeilen van SGP-raadslid en voormalig wethouder Jan Polinder. Aanleiding vormt zijn rol in een plan om arbeidsmigranten te huisvesten in een pand in ’t Harde. Polinder werkt voor het adviesbureau dat namens pandeigenaar Harry Frens met de gemeente Elburg in gesprek is. Volgens Polinder is er niks aan de hand: ,,Alles wordt door elkaar gehaald’’, zegt hij.

Veluwe