Elburgers onder indruk van studiereis naar vernietigingskamp Sobibor: ‘Leerlingen worden in een week volwassen’

VIDEOElk jaar gaat een groep Gelderse scholieren naar vernietigingskamp Sobibor in Polen. Dat bezoek maakt diepe indruk op de tieners, maar ook op hun begeleiders. ,,Ik ben al zeven keer geweest, maar moet steeds weer huilen’’, zegt geschiedenisdocent Willem van Norel van het Nuborgh College in Elburg.

De vier Elburgse scholieren die afgelopen oktober naar Polen gingen, mochten woensdagochtend in het provinciehuis in Arnhem vertellen over hun ervaringen. De reis wordt immers betaald door de provincie Gelderland. Kevin van Norel (16) en zijn 17-jarige klasgenoten Judy Montizaan, Emma Lokhorst en Mayke Kamphuis overhandigden vervolgens een lespakket aan de plaatsvervangend voorzitter van Provinciale Staten, Kees van Baak. Dat pakket, beschikbaar op internet en gefinancierd door de provincie, maakt het voor alle scholen mogelijk om het onderwerp te bespreken.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe