Annelie en Pepijn van de Admiraal van Kinsbergenschool in Elburg demonstreren de PCR-lollytest. Op de achtergrond: Dirk Koppen van testbureau U-Diagnostics, burgemeester Jan Nathan Rozendaal en directeur Els Baauw.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelie en Pepijn van de Admiraal van Kinsbergenschool in Elburg demonstreren de PCR-lollytest. Op de achtergrond: Dirk Koppen van testbureau U-Diagnostics, burgemeester Jan Nathan Rozendaal en directeur Els Baauw. © Wilbert Bijzitter

Elburgse basisschool test als eerste kinderen preventief met ‘PCR-lolly’: ‘Daar sabbelen ze dertig seconden op’

Geen vervelend stokje in de neus, maar twee keer in de week sabbelen op een speciale coronatest. De Admiraal van Kinsbergenschool in Elburg doet als eerste school in Nederland mee met een pilot om leerlingen op deze manier preventief te testen, om corona-uitbraken voor te zijn. De school hoopt hiermee nieuwe schoolsluitingen te voorkomen. 

1 reactie

  • Simone Wisniewski

    1 maand geleden
    Wat ben ik blij dat ik aan begin van de corona direct Handtekening heb gekregen van school dat mijn kind never nooit getest of gevaccineerd mag worden💪🏼 kinderen zijn de toekomst dus de grootste vijand van de overheid, ze willen maar 1 ding en dat is de mensheid kapotmaken!

Veluwe