Annelie en Pepijn van de Admiraal van Kinsbergenschool in Elburg demonstreren de PCR-lollytest. Op de achtergrond: Dirk Koppen van testbureau U-Diagnostics, burgemeester Jan Nathan Rozendaal en directeur Els Baauw.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelie en Pepijn van de Admiraal van Kinsbergenschool in Elburg demonstreren de PCR-lollytest. Op de achtergrond: Dirk Koppen van testbureau U-Diagnostics, burgemeester Jan Nathan Rozendaal en directeur Els Baauw. © Wilbert Bijzitter

Elburgse basisschool test als eerste kinderen preventief met ‘PCR-lolly’: ‘Daar sabbelen ze dertig seconden op’

Geen vervelend stokje in de neus, maar twee keer in de week sabbelen op een speciale coronatest. De Admiraal van Kinsbergenschool in Elburg doet als eerste school in Nederland mee met een pilot om leerlingen op deze manier preventief te testen, om corona-uitbraken voor te zijn. De school hoopt hiermee nieuwe schoolsluitingen te voorkomen. 

1 reactie

 • Simone Wisniewski

  1 jaar geleden
  Wat ben ik blij dat ik aan begin van de corona direct Handtekening heb gekregen van school dat mijn kind never nooit getest of gevaccineerd mag worden💪🏼 kinderen zijn de toekomst dus de grootste vijand van de overheid, ze willen maar 1 ding en dat is de mensheid kapotmaken!
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?