Volledig scherm
PREMIUM
Jeanine Boerendans schrijft meerdere keren per maand zeer openhartig over haar zoon Joas, die het Syndroom van Down heeft. © Vakfoto Van Der Beek

Elburgse Jeanine (33) kukelde met een noodvaart van haar roze wolk

Het moederschap van Jeanine Boerendans (33) begint met twee onaangename verrassingen. Mede dankzij haar eigen weblog heeft ze het een plekje kunnen geven.

Met een noodvaart van een roze wolk afkukelen. Jeanine Boerendans kan er sinds 30 juli 2014 over meepraten. Terwijl ze ligt uit te hijgen van de bevalling, valt het haar op dat de dokter van dienst wel erg veel tijd nodig heeft om zoon Joas te onderzoeken. Dat voelt niet goed. Haar bange vermoedens worden al snel bevestigd. De kleine spruit heeft het Syndroom van Down.

  1. Onderzoek naar integriteit van raadslid en oud-wethouder Jan Polinder van SGP Elburg

    Onderzoek naar integri­teit van raadslid en oud-wethouder Jan Polinder van SGP Elburg

    Burgemeester Jan Nathan Rozendaal van Elburg laat een integriteitsonderzoek uitvoeren naar het reilen en zeilen van SGP-raadslid en voormalig wethouder Jan Polinder. Aanleiding vormt zijn rol in een plan om arbeidsmigranten te huisvesten in een pand in ’t Harde. Polinder werkt voor het adviesbureau dat namens pandeigenaar Harry Frens met de gemeente Elburg in gesprek is. Volgens Polinder is er niks aan de hand: ,,Alles wordt door elkaar gehaald’’, zegt hij.

Veluwe