Volledig scherm
Leerlingen van Van der Capellen SG uit Elburg namen donderdagmiddag een frisse duik bij de beachclub in Biddinghuizen, om geld in te zamelen voor het KWF. © Foto Freddy Schinkel

Elburgse leerlingen nemen frisse duik in het Veluwemeer voor KWF

Ja, er zijn ongetwijfeld betere momenten te bedenken om een duik te nemen in het Veluwemeer. Maar enkele tientallen leerlingen en een aantal docenten deden dit donderdagmiddag wél bij Beachclub NU in Biddinghuizen, vlakbij de brug naar Elburg. ,,Dit is namelijk niks met wat kankerpatiënten meemaken’’, zegt schoolleider Heidy van den Berg van het Van Kinsbergen College in Elburg. Zij nam zelf ook een duik in het water.

De middelbare school probeert jaarlijks geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding. Door middel van verschillende acties worden er euro’s bijeen gebracht voor het goede doel. Zo is er een dinershow, en hebben leerlingen en docenten voor sponsorbedragen dus een duik in het frisse Veluwemeer genomen. Hoeveel geld de actie in totaal heeft opgeleverd was donderdag nog niet bekend.

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe