Volledig scherm
De Evert Floor, de reddingsboot van station Elburg. © KNRM Elburg

Elburgse redders superdruk ‘dankzij’ lange en hete zomer

De vrijwilligers van het Elburgse station van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hebben bijzonder druk jaar achter de rug. Het aantal reddingen in 2018 bedroeg 49; fors meer dan de jaren ervoor.

Het totaal aantal acties voor heel 2015 was voor het station in Elburg bijvoorbeeld dertig, voor 2016 waren dat er 38 en in 2017 33. Met name in de zomermaanden is het flink drukker geweest voor de vrijwilligers. Vanwege het fraaie weer werd er meer gevaren. In juli rukte de KNRM negen de keer uit naar de Randmeren, het werkgebied van Station Elburg. Ter vergelijking: in het jaar ervoor gebeurde dat in dezelfde maand nog slechts vier keer.

De KNRM wist onder meer in september een vader en zoon net op tijd uit het water te redden, nadat ze al drie kwartier in het water lagen. ,,Beide mannen zijn veilig aan wal gebracht en goed hersteld”, aldus de organisatie in het persbericht.

Ook landelijk is het aantal reddingen en hulpverleningen door de KNRM fors gestegen. De 45 reddingstations zijn 2.508 keer uitgevaren en er werden 4.313 mensen gered of geholpen. De stijging van 20 procent wordt verklaard door de lange en warme zomer, waarin de helft van de acties is uitgevoerd.

Veluwe