Felle uitslaande brand verwoest woning in Elburg: buurt loopt massaal uit

video + UpdateIn Elburg is vanavond een woning door brand verwoest. De brand trok veel bekijks vanuit de buurt.

De brand brak tegen 20.35 uur uit bij een seniorenwoning aan de Nijenbeekstraat. Het vuur greep snel om zich heen en was al snel uitslaand. Bij de brand kwam korte tijd ook veel rook vrij. De rookwolken en de loeiende sirenes ontgingen buurtbewoners ook niet en al snel stonden de omliggende straten vol met mensen.

Bij de brand in Elburg kwam veel rook vrij. De buurt stond enige tijd blauw.
Volledig scherm
Bij de brand in Elburg kwam veel rook vrij. De buurt stond enige tijd blauw. © Ronald Esselink

Hoogwerker

De brandweer rukte met meerdere eenheden uit en bluste snel het vuur. Tegen 21.00 uur was de brand onder controle. De woning werd door de brand verwoest. De brandweer zet nu in op behoud van een naastgelegen woning. Met een hoogwerker wordt onder meer het dak geïnspecteerd.

Bij de brand in Elburg kwam korte tijd veel rook vrij.
Volledig scherm
Bij de brand in Elburg kwam korte tijd veel rook vrij. © Stefan Verkerk / News United
Quote

De brandweer heeft de bewoner op het moment van de brand uit het huis gehaald

Frank Schilpholt, Brandweerwoordvoerder

,,De brandweer heeft de bewoner op het moment van de brand uit het huis gehaald’’, aldus brandweervoorlichter Frank Schipholt. Volgens Schipholt zijn vlakbij de brand ook nog enkele mensen weggestuurd die te dichtbij kwamen.

Ambulance

Een bewoner ademde rook in en door een ambulance ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Stichting Salvage handelt de zaak verder af. Salvage regelt onder meer opvang en andere aangelegenheden waarop de bewoner vanwege de brand geen beroep meer op kan doen. Liander kwam ook nog ter plaatse om het gas af te sluiten.

  1. Klanten van de Jumbo in Elburg vrezen besmetting niet: ‘Als ik mijn handen en het karretje reinig, dan kan mij niets gebeuren’
    PREMIUM

    Klanten van de Jumbo in Elburg vrezen besmetting niet: ‘Als ik mijn handen en het karretje reinig, dan kan mij niets gebeuren’

    Bij de Jumbo in Elburg lopen de klanten in en uit, zoals op elke normale dag. Dat in deze supermarkt een aantal personeelsleden het coronavirus heeft, is de meesten wel bekend. ,,Als ik zelf netjes mijn handen reinig en het karretje, dan kan mij niets gebeuren’’, zegt een van de klanten. De GGD liet eerder vandaag weten dat bezoekers niet meer risico hebben gelopen dan elders.

Veluwe