Deze week moet het verkeer nog stapvoets over de brug, vanwege het gefreesde wegdek. Vanaf maandag is één 'nieuwe' rijstrook beschikbaar, wat de doorstroming zou moeten bevorderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze week moet het verkeer nog stapvoets over de brug, vanwege het gefreesde wegdek. Vanaf maandag is één 'nieuwe' rijstrook beschikbaar, wat de doorstroming zou moeten bevorderen. © Henri van der Beek

Flevoland past maatregelen bij probleembrug aan; Elburg blijft druk uitoefenen voor permanente oplossing

probleembrugDe provincie Flevoland heeft maatregelen getroffen om de chaos door de werkzaamheden aan de Elburgerbrug tegen te gaan. Zo worden er meer verkeersregelaars ingezet en worden de verkeerslichten bij grote drukte uitgezet. Doordat het verkeer vanaf vandaag met hogere snelheid over de brug kan, hoopt ze bovendien dat de doorstroming verbetert. Maar voor Elburg is dat allemaal niet goed genoeg. Daar eisen ze een permanente oplossing.

  1. Herstelwerk Elburgerbrug moet hersteld worden: alweer dagenlange stremming. Dat is niet voor het eerst (en ook niet voor het laatst)
    PREMIUM

    Herstel­werk Elburger­brug moet hersteld worden: alweer dagenlange stremming. Dat is niet voor het eerst (en ook niet voor het laatst)

    De voor de bereikbaarheid van Flevoland en de Veluwe zo belangrijke Elburgerbrug is eind augustus/begin september bijna een werkweek lang gestremd. Alweer, verzuchten gebruikers. Onderhoud, zegt de provincie Flevoland. Maar wel het gevolg van eerder gemaakte fouten. Zo zat er eerst een ongewenste knik in de brug en laat nu het asfalt los. Wat gaat er mis en hoe kan dat?

Veluwe