Flip Nijhoff werd 67 jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Flip Nijhoff werd 67 jaar. © Henri van der Beek

Flip Nijhoff (1952-2020) zette zich op de Veluwe met hart en ziel in voor de weidevogels

Elk voorjaar liep hij dagenlang door de weilanden langs de Randmeren, op zoek naar nesten van weidevogels. Maar dit voorjaar zullen kievit, grutto en tureluur het zonder bezoek van Flip Nijhoff moeten stellen. De Elburger die zoveel betekende voor de weidevogels, overleed vorig weekend na een ziekbed. Nijhoff is 67 jaar geworden. 

De weidevogel was zijn lust en zijn leven, zegt Jan Willem Schoonhoven over Flip Nijhoff uit Elburg. ,,Hij was er dag en nacht mee bezig. En hij ging er vol voor.’’ Het is dan ook mede aan Nijhoff te danken, stelt de boer uit Noordeinde, dat de dalende trends die begin jaren 70 werden ingezet, langs de Randmeerkust een halt werd toegeroepen. ,,De grutto heeft het nog steeds moeilijk, maar de kievit is gestabiliseerd en de tureluur vertoont hier zelfs een stijgende lijn.’’

  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.

Veluwe